Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Denne smartphone giver dig privatlivet tilbage

Blackphone er navnet på en ny smartphone, som lover brugeren sikre og aflytningsfri telefonopkald, tekstbeskeder og videochat.

Skrevet af / 15/01/2014 - 16:44
Denne smartphone giver dig privatlivet tilbage

Efter at Edward Snowden har afsløret omfanget af den overvågning, som almindelige borgere bliver udsat for blandt andet af den amerikanske sikkerhedstjeneste, NSA, samt den britiske pendant, GCHQ, er der mere usikkerhed end nogensinde omkring graden af privatliv – eller mangel på samme – når vi kommunikerer med hinanden via internettet eller telefon.

Og hører man til blandt dem, som ønsker sig mere privatliv og muligheden for at kommunikere, uden at mænd i sorte jakkesæt og mørke solbriller kan følge med i alt, hvad man foretager sig, kan Blackphone være svaret.

Der er tale om en smartphone udviklet i samarbejde mellem firmaerne Geeksphone og Silent Circle. Førstnævnte er et spansk firma, som er kendt for at have lanceret den første smartphone baseret på Firefox OS, mens Silent Circle er et amerikansk firma med fokus på krypteret kommunikation. Firmaet er grundlagt af Mike Janke, en tidligere Navy SEAL elitesoldat, og Phil Zimmermann, som er kendt for at have udviklet krypteringsværktøjet PGP.

Blackphone er baseret på en sikkerhedsoptimeret version af Android, som producenterne kalder for PrivatOS, og telefonen skal kunne sikre brugeren sikre og aflytningsfri telefonopkald, tekstbeskeder, videochat, etc. Præcis hvordan teknologien skal fungere, har vi stadig til gode at få at vide, selvom det må være rimelig sandsynligt, at Silent Circle står for den sikre del af telefonens funktioner, men vi ved nu, at Blackphone vil blive officielt lanceret på Mobile World Congress, som finder sted i Barcelona fra den 24. februar.

Nedenfor kan du se en videopræsentation af Blackphone inklusive interviews med blandt andre Phil Zimmermann.

Mere information om Blackphone finder du her.

Introduction to Blackphone from BLACKPHONE on Vimeo.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top