Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Den nye iMac kommer på fredag

Efter en længere ventetid er Apple nu endelig klar med firmaets nye stationære computer, som er den tyndeste iMac hidtil.

Skrevet af / 27/11/2012 - 15:44
Den nye iMac kommer på fredag

iMac blev introduceret første gang i 1999, siden har den ændret form flere gange, og nu kommer den hidtil tyndeste og måske lækreste af dem alle.
De nye iMacs har fået et meget tyndere alukabinet, som er 5 mm tyndt i kanterne og sat sammen med en teknik kaldet friction stir svejsning, som giver bedre styrke uden synlige søm.

Skærmen har fået det LED-baserede IPS-panel lamineret til glasset. Noget som eliminerer luftmellemrummet og gør det muligt at lave endnu tyndere skærm, og iMac´en leveres som før i 27” og 21,5” udgaver.

Den største model med 27” skærm har hele 2,56K opløsning, og alle skærme er individuelt kalibreret.

Alle iMacs har fået nyt Facetime HD-kamera, nye højttalere, USB 3.0, SSD-lagring, Nvidia Kepler grafikkort, SD-kortlæser og lynhurtig Thunderbolt-tilslutning, men ikke FireWire eller DVD-brænder.

Til gengæld har de Apple Fusion Drive, som med 128 GB fSSD kombineret med 1 eller 3 TB harddisk kører Mac OS X og grundlæggende programmer fra flashhukommelse, resten på harddisk og dynamisk vælger mellem de mest brugte programmer og flytter dem til flash fra harddisk for maks ydelse.

21,5” iMac er tilgængelig fra på fredag via www.apple.dk og diverse butikker, mens 27”-modellen er tilgængelig via www.apple.dk og kan leveres i december måned. 21,5 iMac med 2,7 GHz quad-core Intel Core i5 processor koster 10.599 kroner, mens 27” iMac med 2,9 GHz quad-core Intel Core i5 koster 14.599 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top