Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Endelig en ny Mac Mini

Den mindste Mac er manges favorit-mediespiller, men der er gået lang tid siden sidste opdatering. Derfor er det en begivenhed, når der endelig kommer en helt ny Mac Mini.

Skrevet af / 21/10/2014 - 09:00
Endelig en ny Mac Mini

Formfaktoren er den samme. Den lille Mac er let at finde plads til på hylden eller skrivebordet. Og nu er den opdateret med ny processorarkitektur, hurtigere Wi-Fi og tilslutninger, og den koster ikke alverden.

Læs testen af Mac Mini som medieafspiller her.

Startprisen er 3.899 kroner for grundversionen med en anstændig 1,4 GHz dual-core-processor og 4 GB RAM. Nok til at køre det meste og fuldt brugbar som medieafspiller. Ikke mindst, hvis du supplerer den med eksterne harddiske, for kapaciteten er kun 500 GB på den mindste variant.
Den mellemste model er derfor den mest interessante. Den koster 5.499 kr med en langt hurtigere 2,6 GHz dual-core CPU, og den har dobbelt så meget RAM og lagerplads.

Mac-Mini-2014
Apples Phil Schiller præsenterer seneste generation af Mac Mini.

Alle modellerne – også den dyreste til 7.799 kr. – kører på Intels nye Haswell processorarkitektur, som giver bedre ydelse og de har hurtigere Wi-Fi med støtte for 802.11ac.

Når man vælger en Mac Mini er det vigtigt at konfigurere den korrekt én gang for alle, da man ikke selv kan opgradere for eksempel hukommelsen. RAM’en er nemlig loddet fast direkte på hovedkortet.

Alle tre kan kobles til et tv med et HDMI-kabel, og de to dyreste versioner bruger Intels Iris-grafikkprocessor for bedre grafikydelse, men alle tre har to Thunderbolt 3-porte. De er et hurtigere alternativ til USB-tilslutning, da du med T2 for eksempel får fordi langt hurtigere overførsel til eksterne harddiske.

De tre mini-Mac’er er allerede tilgængelige.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top