Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Buet 4K-fjernsyn fra Sony

Sony kaster sig ind i kurven med BRAVIA S90, hvor de lover, at du vil opleve fantastiske 4K-billeder og spændende surroundlyd.

Skrevet af / 07/08/2014 - 14:47
Buet 4K-fjernsyn fra Sony

Buede tv er et begreb, som de fleste forbinder med Samsung. Ikke mange ved, at også Sony leverer krumme fjernsyn. Den buede S9-serie med kurvet Full HD-panel sælges blandt andet i USA. Nå kommer S9-serien også til Europa – men i 4K-version!

Sonys nye BRAVIA S90 4K Ultra HD TV bliver tilgængeligt i størrelserne 75″ og 65″, og ifølge Sony skal “skærmens præcist kalkulerede kurve” drage os lige ind i handlingen. Vores egen erfaring med buede skærme er, at de absolut kan have en vis omsvøbende effekt, men kun hvis man har en stor skærm eller sidder særdeles tæt på. Sikkert af samme grund har Sony valgt at satse på de større 65″ og 75″ formater.

Billedkvalitet som på X9-serien
Bortset fra bueformen har S90 mange tekniske ligheder med den populære X9005-serie. Hitlisten inkluderer blandt andet den farvemættede Triluminos-displayteknik, og X-tended Dynamic Range, som giver forbedret dynamik og kontrast i både mørke og lyse scener. Og så selvfølgelig selvsagt 4K X-Reality Pro, Sonys avancerede opskaleringsteknik, som tilnærmer almindelige HDTV-udsendelser og Blu-ray-film til 4K-kvalitet.

En lydmæssig krammer
“Læn dig tilbage og slap af: Du er omgivet af vidtstrakt, ukompromitteret 360° surroundlyd, der omfavner dig totalt” Står der i pressemeddelelsen fra Sony.

Det er nemlig ikke bare billedet, som bliver mere omsluttende med S90. Sony-skærmen kommer med 4.2-kanals “Multi-vinkel” højttalersystem med separate enheder for venstre, højre, front og surroundkanalerne, som takket være digital lydprocessering skal give en slags virtuel surroundlyd (en teknik, som vi kender fra de mere avancerede soundbars). ClearAudio+ Discrete Processing sørger for at dekode de digitale surroundlydspor med best mulig kvalitet.

For at få skub nok i bassen har Sony-skærmen to dedikerede basenheder, men man kan også, som med andre Bravia 2014-modeller, velge at opgradere med den trådløse subwoofer SWF-BR100 for mer “slag i bolledejen”. Subwooferen fås i sort og hvid finish.

Tekniske specifikationer BRAVIA S90

Screen Size 75” (KD-75S9005B) / 65” (KD-65S9005B)
Resolution 4K (3840×2160)
Picture Engine 4K X-Reality PRO
Colour TRILUMINOS Display
Brightness & Contrast X-tended Dynamic Range
Motionflow Motionflow XR800Hz
Speaker System 4.2ch Multi-angle Live Speaker with Discrete Processing
One-Flick Entertainment Quick Start & Playback; Direct Access with new User Interface; Intuitive Control with One-Flick Remote
User Experience Social Viewing; Live Football Mode; One-touch mirroring; Photo share
3D Active (two pairs of glasses supplied)
Skype Camera and mic Built-in
One-Flick Remote Included
Wireless Subwoofer Option (SWF-BR100) or (SW-BR100B)

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top