Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Buede tv-nyheder fra Samsung

Samsung satser stærkt på krumme tv-skærme i 4K-opløsning i 2014.

Skrevet af / 07/01/2014 - 16:05
Buede tv-nyheder fra Samsung

Samsung er som vanligt en af trendsætterne på årets CES-messe, ikke mindst inden for tv. Og i år skal skærmen være buet! I hvert fald, hvis vi skal tro Samsungs tv-designere.

samsung-ultra-hd-tv-105-inch-970x0

På nattens pressekonference i Las Vegas blev sløret løftet for den nye topmodel for 2014: En gigantisk, men papirstynd 105-tommer med bagside i ægte træ. Skærmen kommer i det ekstrabrede 21:9-format, og den har en opløsning på hele 5.120 x 2.160 punkter! Hensigten med den buede form er dels at gøre den slanke konstruktionen stærkere, men det skal også have billedemæssige fordeler. Bueformen sikrer blandt andet, at hele skærmoverfladen får mere ens afstand til øjnene, imens reflektioner fra siderne begrænses.

Teknikken er meget brugt i de største biografsale, og nu anvendes den så også i flere af Samsungs tv. Det gik imidlertid dårligt, når bulder-og-brag-instruktøren Michael Bay (Transformers) skulle på scenen for at fortælle mere om Samsung-skærmens fortræffeligheder. På grund af en defekt teleprompter gik klappen ned for Bay, som forlod scenen med uforrettet sag.

Curved_UHDU9000_Front_re
Samsungs nye UD9005-modeller får en buet form.

Flere UHD-tv
Samsung lover heldigvis også mange gode nyheder på de “gammeldags” tv i det kommende år. Ultra-HD opløsning bliver tilgængelig på langt flere modeller end tidligere, og bliver standard på de dyrere 8- og 9 serier. Topserien 9005 er selvfølgelig buet, og leveres i størrelser fra 55″ og helt op til 78″. Herunder kommer den nye 8-serie, som også kommer med 4K-opløsning (3.840 x 2.560), men med traditionel flad facon.

Flat_UHDU8550_frontR
Den nye 8550-serien fra Samsung får en mere traditionel flad form, med 4K-opløsning.

Mere indhold
Som vi allerede ved, er der ikke megen sjov ved et 4K-tv uden programmer i 4K-kvalitet. Samsung lancerer derfor et samarbejde med en række indholdsleverandører. Herunder Netflix, som ruller sit nye 4K-tilbud ud i første halvdel af 2014. Samsung samarbejder også med Amazon om at bringe mere indhold med 4K-opløsning til tv-seerne via en egen app. Og ikke nok med det: De som køber et Samsung UHD tv vil også få medleveret en harddisk med omkring 50 forudinstallerede 4K-titler. Tilbudet gælder i første omgang det amerikanske marked.

Bliv her på kanalen for mere konkret teknisk info om Samsungs 2014-modeller!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top