Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Brugte 10 år på at lave kopi af Alien-rumdragt

Adam Savage sætter en ære - og tusinder af arbejdstimer - i at gøre en entre på Comic Con-messen, som udnørder alle andre.

Skrevet af / 29/07/2014 - 09:00
Brugte 10 år på at lave kopi af Alien-rumdragt

Comic Con er et mekka for film- og tegneserienørder. Og Adam Savage er den ukronede konge af Nørdland. Ikke blot har han gennem sit program “Mythbusters” fået millioner af seere til at interessere sig for videnskab. Han elsker også en god gang cosplay – altså at klæde sig ud som sine yndlingsfigurer. Adam Savage sætter en ære i at gøre sig selv til centrum for alles opmærksomhed med sine forklædninger – samtidig med at han er fuldkommen incognito bag masken og dragten.

På dette års Comic Con i San Diego troppede Savage op i en eksakt kopi af rumdragten fra Ridley Scotts science fiction-klassisker Alien. det har taget ham 10 år og tusinder af timer at bygge dragten hjemme i værkstedet. Men så er den også helt perfekt. De metalliske farver på dragten er opbygget af en halv snes lag af transparent farve, og stoffet er blandt andet vasket i kaffe for at få den rette, grumsede farve.

alien-suit2
En alien, der på samme måde som i filmen havde sat sig fast på hjelmen, sørgede for, at ingen genkendte Adam Savge i forklædningen.

At gå opkring i en varm messehal, iført en tyk og tung, lufttæt dragt, er en meget varm affære. Adam Savage havde af samme grund iført sig en kølevest med iskrystaller i lommerne for at holde kropstemperaturen i skak. “Vesten kan normalt klare en time i et jernstøberi, men isen var smeltet efter fem minutter,” fortæller Adam Savage. Han gennemførte dog sin 30 minutters promenade på messegulvet, inklusive masser af fotos, uden at besvime på grund af hedeslag. Noget, der flere gange skete for skuespillerne under optagelserne til “Alien”.

Kilde: Yahoo! TV

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top