Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

BeoSound Shape: En væg af lyd

Bang & Olufsens nye vægpynt lover god lyd!

Skrevet af / 04/04/2017 - 15:13
BeoSound Shape: En væg af lyd

At stereoanlægget konstant tager nye former, er BeoSound Shape et oplagt bevis. Det nye lydsystem fra Bang & Olufsen er en kombination af vægdekoration, lyd og lyddæmpning i ét!

Højttalere på væggen

Mere specifikt taler vi om et vægmonteret modulært højttalersystem bestående af højttalere, forstærkere og akustiske plader, alle betrukket med stof. De sekskantede “fliser” kan hænges på væggen i kreative mønstre, og lader dig forme lydsystemet til dit eget behov, både hvad angår lydmæssige og visuelle udtryk.

Standardlayoutet består af et forstærkermodul, to højttalere og et par støjdæmpende plader for akustikkens skyld, men du vil opnå den fulde effekt, som B&O kalder “Band on the wall” bør du nok tilkøbe flere moduler. Samlet set kan du kæde op til 11 forstærkere, 44 højttalere og et ubegrænset antal støjdæmpende plader samme…

BeoSound Shape bruger sin egen algoritme til at distribuere lyd til hver højttaler, og vi er blevet lovet en massiv, men alligevel præcis stereolyd, uanset hvor du står. Bang & Olufsen tilbyder desuden et online designværktøj, hvor du kan mikse og matche de forskellige moduler, samt få anbefalinger til en optimal placering af de forskellige moduler.

Aktive højttalere

Shape-højttalerne er tovejs (5,14 “bas, 3/4” diskant) og er som nævnt aktive, med dedikerede forstærkermoduler til hvert element. Hvert forstærkermodul giver 8×80 watt og kan dermed drive fire højttalere hver.

Lydsystemet er ophængt på væggen ved hjælp af beslag, og naturligvis trådløst (bortset fra strømforsyningen).Lyden fordeles via hovedenheden BeoSound Core, som understøtter de fleste trådløse lydstandarder, herunder Bluetooth, Chromecast, AirPlay og DNLA lyd.

Som det sig hør og bør, tilbyder B&O også en række farver og stoffer til BeoSound Shape. Farvepaletten omfatter bl.a. Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey og ikke mindst Black. Derudover kan man vælge blandt eksklusive uldfarver fra danske Kvadrat (Brown, Moss Green, Pink, Dark Blue), der kan blandes og matches efter ønske.

Beosound Shape er på mange måder et spændende lydsystem, ikke mindst fordi det også giver en vis kontrol over rumakustik, uden at ty til underlige skumplader og “æggebakker” på væggen.

BeoSound Shape kan købes fra august 2017. Prisen afhænger af antallet af moduler, valg af stof osv, men siges at starte på omkring 4.000 euro for et standard-layout. Med andre ord ingen billig bænkevarmer .

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top