annonce
annonce
annonce

Nyt fra fjeldet

Bedre lyd fra pc´en

Den norske Pinell DAC Mini er lavet for at give bedst mulig lyd fra computeren - på en billig og særdeles enkel måde.

annonce

Pinell er produkter, som er udviklet i Norge og produceret billigt i Kina. Dette for at få bedst mulig kvalitet til en lav pris. Pinell DAC Mini er ingen undtagelse i den henseende.

Digitalkonvertere er bærbare af typen plug-and-play. Altså ingen brug for drivere. Strøm får den direkte fra computerens USB-port.

Dette er den nemmeste måde at forbedre lyden fra computeren på. Kobbel den til computeren med USB i den ene ende og til lydanlægget i den anden med almindelig hi-fi RCA-kabler. Så er det bare at nyde musik fra Spotify, Wimp, iTunes, Winamp, eller hvad du nu end bruger, i god lydkvalitet.

16-bit
Pinell DAC Mini er blandt de simpleste DAC´er på markedet. Mens dyrere konkurrenter støtter 24-bit/96-192kHz musiksignal via USB, er Pinell begrænset til 16-bit/44,2-48kHz – altså CD-kvalitet.

Med mindre du køber højopløste musikfiler fra netsteder som for eksempel HDtracks.com eller gubemusic.com, behøver du ikke nødvendigvis højere opløsning.

Størstedelen af musik fra computeren er maksimalt lagret i 16-bit/44,1kHz, enten i ukomprimeret WAV eller AIFF, eller som Flac – eller Alac-filer. De allerfleste af os har en overrepræsentation af MP3-filer, som er i en endnu lavere opløsning. Dette gælder også for streamingtjenester som Spotify og Wimp, med henholdsvis 320kbps Ogg.Vorbi og 256kbps AAC. Ingen af disse behøver egentlig en DAC med højere opløsning end 16-bit/44,1kHz. Langet vigtigere er det, at DAC´en gør et godt job med disse filer. Når det er sagt, en DAC med højere opløsning kan også ofte have mindre egenstøj, også når den arbejder med lavere opløsning.

Kabinettet til DAC Mini er i solidt aluminium, med detaljer i rustfrit stål, og rødt USB-kabel følger med. Vejledende udsalgspris er 1.095 kroner.

Vi har fået DAC´en ind til test, omtale kommer senere.

ttmicro.no

annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .