Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Barack Obama får 3D-printet dobbeltgænger

Præsident Obama stillede villigt op til 3D-scanning, da Smithsonian-museet ville lave et tredimensionelt portræt af ham.

Skrevet af / 05/12/2014 - 11:42
Barack Obama får 3D-printet dobbeltgænger

3D-printing bliver stadig mere udbredt og finder nye brugsområder. En 3D-printer laver figurer ved at “udskrive” et materiale, almindeligvis plast i flydende eller pulverform, og opbygge den ønskede form. 3D-printning er meget anvendt til design og prototyper i industrien, hvor alt, hvad man behøver, er skriveren og en 3D-datafil af den komponent, der skal fremstilles.

Læs også: Den udskriver fremtiden

Nu har 3D-printning også nået det Hvide Hus i Washington, og det “objekt”, som udskrives, er selveste præsident Obama. I samarbejde med Smithsonian-museet har de lavet en naturtro 3D-buste af Barack Obama.

For at lave 3D-portrættet sad Obama foran en mobil lysrig med 50 LED-lys, som simulerede forskellige lysforhold, imens præsidenten blev fotograferet i 360 grader. Håndholdte 3D-scannere blev også brugt til at registrere hans ansigtstræk.

Se hvordan det hele foregik i videoen her:

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top