Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple-køb af Beats gør Dr. Dre til topchef

Udover at være den første rapper, som kan prale af at være milliardær, flytter Dr. Dre også snart ind på chefgangen hos Apple.

Skrevet af / 12/05/2014 - 15:46
Apple-køb af Beats gør Dr. Dre til topchef

Som vi skrev i fredags vil Apple købe firmaet Beats Audio, grundlagt af Dr. Dre og Jimmy Iovine, for en fyrstelig sum af 3,2 milliarder dollars.

Dermed bliver opkøbet af Beats det dyreste nogensinde i Apples historie, men Dr. Dre’s succesfirma vil være alle pengene værd. Det skriver Bloomberg i en analyse. Beats-stifter Jimmy Iovine kendte Steve Jobs igennem mange år, og Bloomberg skriver blandt andet, at Jobs gik til Iovine for at høre hans mening og få gode råd inden lanceringen af iTunes tilbage i 2002.

Jimmy Iovine med Steve Jobs.
Jimmy Iovine med Steve Jobs.

Det er især på grund af Beats’ nye streaming-tjeneste, Beats Music, at Apple skulle være blevet interesseret i at købe firmaet, der mest er kendt for sine ikoniske hovedtelefoner. Selvom iTunes har mange, mange betalende kunder, der gerne downloader musik, så mangler firmaet betalende abonnenter, hvilket præcis er streaming-tjenesternes stærke side.

En del af aftalen mellem Beats Audio og Apple bliver angiveligt, at både Dr. Dre og Jimmy Iovine får tildelt chefposter hos teknologigiganten i Cupertino. Det skriver Wall Street Journal (link gemt bag betalingsmur). Især Iovine vil få en aktiv rolle hos Apple med fokus på firmaets musik-strategi.

Apples iTunes Store er i øjeblikket verdens største musikforretning med et katalog på over 26 millioner sange (per september 2012). Den 6. februar 2013 annoncerede Apple, at der nu var blevet solgt 25 milliarder sange via iTunes på verdensplan. iTunes har i skrivende stund godt 600 millioner aktive brugere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top