Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple køber firma bag Kinect

Det israelske firma PrimeSense, som specialiserer sig i 3D sensor-teknologi og var med til at udvikle Kinect til Microsofts Xbox, er blevet opkøbt af teknologigiganten fra Cupertino.

Skrevet af / 25/11/2013 - 11:26
Apple køber firma bag Kinect

Prislappen for Apples køb af israelske PrimeSense anslås til at lyde på cirka USD 360 millioner, hvilket svarer til knap 2 milliarder danske kroner. Tallet er dog ikke blevet bekræftet af Apple, men stammer fra kilder, som har udtalt sig til det amerikanske teknologi-websted, AllThingsD.com.

Det var også AllThingsD.com, som for flere måneder siden bragte rygterne om Apples mulige overtagelse af PrimeSense på bane for første gang.

Historien om Apples opkøb af det israelske firma er interessant, fordi PrimeSense stod bag den teknologi, som var grundlaget for Kinect til Microsofts Xbox. Kinect er en blanding af et kamera og en dybdesensor, som lader spillere styre spil til Xbox alene ved kropsbevægelse.

Mobile-3D-sensing

I dag anvender Microsoft sin egen teknologi til den nyeste udgave af Kinect, mens PrimeSense er gået i en mere mobil retning med sensorer, som kan anvendes i små enheder. Derfor er det næppe helt ude i hampen at gætte på, at Apple har købet firmaet for at indbygge Kinect-lignende funktioner i mulige, kommende produkter som for eksempel et smart ur (iWatch) eller et rigtigt Apple fjernsyn (iTV).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top