Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

“Apple burde lave en Android-mobil”

Steve Wozniak mener i interview, at Apple burde slå Google på deres egen hjemmebane. Og så sætter han Samsung på plads!

Skrevet af / 07/02/2014 - 14:54
“Apple burde lave en Android-mobil”

Über-geek Steve Wozniak er stadig begejstret for det firma, han var med til at grundlægge sammen med Steve Jobs, men han mener Apple burde kaste over produktion af smartphones baseret på konkurrenten, Googles, Android operativsystem. Det udtalte han for få dage siden til Wired.

Meldingen er ikke overraskende fra Wozniak, som ikke længere har noget at gøre med driften af Apple, men er kendt for sine kontroversielle holdninger, som ikke altid harmonerer med Apples meget strømlinede forretningsfilosofi. Wozniak er dog ikke ude på at tage livet af Apples iPhone (han fortæller til Wired at han har hele tre styk iPhone 5S, én i hver farve!), han mener blot, at Android kunne åbne op for et helt nyt forretningsområde for Apple:

“Der er ikke noget, som kunne holde Apple ude af Android-markedet som andet ben for firmaet på smartphone-markedet. Vi ville være meget konkurrencedygtige. Folk er vilde med vores lækre design og byggekvalitet, som kendetegner vores produkter i forhold til de mange Android-telefoner på markedet. Vi kunne satse på to heste på een gang,” udtaler Apple-grundlæggeren.

I princippet har Wozniak ret i, at der ikke er noget, som teknisk set kan forhindre Apple i at fremstille en Android-baseret smartphone – en iAndroid. Googles mobile operativsystem er baseret på Apache Software License 2.0, og kan anvendes og tilpasses af enhver mobilproducent.

Til de kritikere, som mener, at Apple har tabt pusten og mistet evnen til at være innovative, har Wozniak i interviewet med Wired et meget klart budskab: Apple ser tiden an.

“De fantastiske produkter kommer virkelig fra hemmelig udvikling. Du sætter små hold af enestående mennesker til at udvikle dem, og de er ligeglade med, hvad andre mennesker mener om det, de laver, mens de arbejder. En helt ny produktkategori kommer ikke særlig ofte. Det sker måske en gang hvert årti, og indimellem må man være tålmodig,” siger han til alle pessimisterne.

Og Samsung får også en spydig bemærkning med på vejen. Med henvisning til, at det koreanske firma gerne propper sine top-mobiler med masser af features og funktioner:

“Hvis du tager en Samsung-telefon i hånden og siger ‘smil’, så tager den et billede, men hvor innovativt er det cirka? Det er jo bare at drukne produktet i funktioner!”

Læs hele interviewet med Steve Wozniak her.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top