Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple afleverer endnu et flot regnskab

Apple solgte 47,8 millioner iPhones og 22,9 millioner iPads i sidste kvartal af 2012. Den samlede omsætning er vokset med næsten 18% i forhold til samme kvartal forrige år.

Skrevet af / 24/01/2013 - 00:05
Apple afleverer endnu et flot regnskab

Alle rygter om, at Apples iPhone sælger dårligere end forventet blev gjort til skamme her til aften, hvor Apple fremlagde sit regnskab for de sidste tre måneder af 2012.

Ikke bare sælger iPhone lige så godt som for et år siden. Den sælger bedre. I de sidste tre måneder af 2011 solgte Apple 37 millioner eksemplarer af den populære smartphone, mens der i oktober, november og december i 2012 blev langet 47,8 millioner iPhones over diskene i butikkerne rundt omkring i verden. Altså en stigning i salget på næsten 30%!

Også firmaets tablet-computere, iPad og iPad mini, sælger som varmt brød. Salget i sidste kvartal af 2012 var på i alt 22,9 millioner enheder i forhold til samme periode i 2011, hvor Apple kun solgte 15,4 millioner iPads. Om stigningen skyldes den nye iPad mini ved vi ikke med sikkerhed, da Apple kun oplyser om den samlede omsætning på iPads

Også plads til skuffelser
Det er dog ikke rosenrødt det hele, for Apples seneste regnskab bød også på et par skuffelser. Ikke så overraskende går det ikke længere så godt for firmaets tidligere så populære iPods. Her er salget i alt på 12,7 millioner enhed, hvilket er et fald på næsten 18% i forhold til sidste års resultat.

Mere overraskende er det, at salget af Apples Mac-computere også går dårligere end forventet. Salget er faldet fra 5,2 millioner enheder i sidste kvartal af 2011 til 4,1 millioner solgte Macs i de sidste tre måneder af 2012. Det er et fald på over 20%, hvilket må give grund til panderynker hos Apple, da det ikke er så længe siden, at man ellers kunne proklamere, at Mac-computerne var det mest solgte computermærke i USA.

Det samlede resultat blev – stigningen til trods – en smule dårligere, end analytikerne havde spået, hvilket straks blev straffet på det amerikanske børs, hvor aktien i timerne efter offentliggørelsen af regnskabet faldt 4%.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top