Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Alt om Samsungs tv-modeller i 2014

Samsungs nye 2014-modeller er snart på butikshylderne. Her er alt, hvad du har brug for at vide!

Skrevet af / 19/03/2014 - 10:32
Alt om Samsungs tv-modeller i 2014

Samsung er et tv-mærke, som nyder stor popularitet herhjemme. De er kendt for god billedkvalitet og brugervenlighed, men også nyskabende design. Den koreanske producent har længe været en vigtig trendsetter på tv-markedet, og i år lægger de stor vægt på, at fladskærmen ikke længere skal være flad, men buet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buede tv-skærme
Bueformen introduceres på flere af Samsungs modelserier i 2014, og det samme gælder billedpaneler med Ultra-HD-opløsning, som i år bliver tilgængelige på langt flere modeller end tidligere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Produktchef for tv hos Samsung Nordic, Magnus Nilsson, tegner og forklarer om hensigten med bueformen.

Buede skærme er meget brugt i alt fra flysimulatorer til store biograflærreder, men hvad er egentlig hensigten med at krumme en tv-skærm? Lyd & Billede besøgte Samsung i Stockholm, hvor nordisk tv-produktchef Magnus Nilsson gav os baggrunden for bueformen:

En af fordelene ved at have en krum tv-skærm er, at hele billedfladen får en tilnærmet ens afstand til seeren. Dette giver en bedre billedoplevelse, specielt for personer som sidder ude på siden, fordi yderkanten af billedet vender ind mod dem. Billedet vil også opleves som mere omsluttende, med færre reflektioner fra omgivelserne“, siger Nilsson.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den krumning, som Samsung har valgt, giver optimal virkning ved en betragtningsafstand på 3-4 meter.

Nilsson kunne også fortælle at Samsung har taget nogle billedbehandlings-tricks i brug for for yderligere at udnytte bueformen. Funktionen Auto Depth Enhancer analyserer billedmaterialet, og gør i forgrunden skapere end de, som ligger i baggrunden. Netop for at fremhæve dybdefornemmelsen i billedet.

Samsungs produktchef var for øvrigt enig i Lyd & Billedes observationer om, at fordelene med bueformen kommer bedst til udtryk på skærme i stort format, gerne 65 tommer eller mere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samsungs UHD-modeller, her repræsenteret ved 65HU8505, vil understøtte Netflix i 4K-opløsning ved lanceringen.

Flere Ultra-HD modeller
Næst efter bueformen bliver også tv med 4K/Ultra-HD-opløsning en vigtig tendens i år. 2013 var på mange måder et “prøveår” for det nye billedformat, men i år kommer både udvalget af tv, adgang til indhold og ikke mindst priserne til at bedre sig. Samsung samarbejder med en række indholdsleverandører, og deres 4K-modeller vil være forberedt til den nye 4K-tjeneste fra Netflix når de lanceres i løbet af april/maj.

Twin tuner og opgraderet smart-oplevelse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samsung har forbedret både smartfinesser og tilkoblingsmuligheder på de nye 2014-modeller. Næsten samtlige tv kommer med en ny ”Smart Control” fjernbetjening med pegefunktion (kendt fra bl.a LG’s Magic Remote), som forenkler navigering i menuer og smartfunktioner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tv’ene har desuden fået mere processorkraft, og billeddelen har fået støtte for videokomprimeringen H.265/HEVC. På tilslutningssiden understøtter Samsung nu både HDMI 2.0, USB 3.0 og den mobile overføringsstandard MHL 3.0. Flere af modelserierne bruger en separat “One Connect” tilkoblingsboks, med kun et enkelt kabel mellem boks og tv.

Flere af de mere kostbare Samsung-modeller får desuden to indbyggede tv-tunere, med dobbelt kortplads og krypteringsstandarden CI+. Det betyder, at man kan installere to programkort i tv’en, og se et program, imens man optager et andet (PVR-funktion).

2014 Evolution Kit
Samsung lanserer to opgraderingskit for ældre smart tv-skærme i 2014. Den ene er beregnet til Full HDTV’er med intern kortplads (7 og 8-serien fra 2012/2013), og en anden til sidste års Ultra-HD skærme med separat koblingsboks (F9005). Begge opgraderer skærmene til 2014-funktionalitet, herunder støtte for HDMI 2.0. Begge sæt indeholder også med den nye Smart Control fjernbetjening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Modelserier

HU8505 (4K/Ultra HD)

samsung_2014_UN65HU8505_003_R-Perspective_BlackR
Samsung UE65HU8505

Arvtageren i Samsungs populære designserie bliver selvfølgelig krum. Den får desuden et Ultra HD-billedpanel (3.840 x 2.160) og kommer med ekstern One Connect-boks med tilslutninger, som understøtter HDMI 2.0/HDCP 2.2/MHL 3.0 og HEVC/H.265 videocodecs.

H8005 (Full HD)

samsung_2014_H8005_004_L-Perspective_Blackr
Samsung UN65H8005

Den “almindelige” 8-serie H8005 bliver ligeledes buet, men her har billedpanelet normal Full HD-opløsning, og tilslutningerne sidder internt i selve tv’et. Smartfunktionerne varetages af en Quad Core+ processor, og Samsung-skærmen har hurtigstartfinessen Instant ON, som betyder, at tv’et starter og er klar til brug på bare to sekunder. Ligesom fjernsyn gjorde, inden de blev smarte.

HU7505 (4K/Ultra HD)

samsung_2014_U7505_003_R-Perspective_Blackr
Samsung UN55HU7505

I 7505-serien finder vi lidt billigere Ultra-HD skærme med traditionel flad facon. Modeludvalget spænder fra 48 og helt op til 75 tommer, med indebygget HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 og HEVC (H.265).

H7005

samsung_2014_H7005_004_L-Perspective_Blackr
Samsung H7005

Den almindelige 7-serie byder på flade skærme med Full HD-opløsning. Billedkvaliteten skal stadig være udmærket takket være Samsung Ultra Clear billedpaneler med den allerede kendte teknik til lysstyring Micro Dimming Pro. På 7-serien er eksternt videokamera ekstratilbehør.

H6000

samsung_2014_H6475_004_R-Perspective_Blackr

6000-serien består som hidtil af fornuftigt prissatte modeller, som takket være nedarvet teknologi fra højere modelserier er blevet ret velurstyret. 6000-serien inkluderer nu den nye Smart Control fjernbetjening med både touch, gyrosensor og accelerometer for en hurtig og intuitiv betjening af smartfunktionerne.

Samsungs nye TV-modeller lanceres fra mars/april og fremefter. Priserne er i skrivende stund ikke offentliggjort.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

0
Lyd & Billede
Scroll to Top