Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os

Streaming

Gratis VPN-tjeneste gør det muligt for andre at bruge din forbindelse til svindel og hacking. OPDATERET

Vi har alle oplevet, at videoer ikke kan afspilles, fordi man af rettighedsmæssige grunde kun kan vise dem i nogle lande. Eller tv-serie på streamingtjenester som Netflix er kun tilgængelige i andre lande. En måde at komme omkring dette er at bruge proxy- eller VPN-tjenester, der får det til at se ud som om, du surfer fra et andet land.

Youtube-Country-Restriction

For bare et år siden anbefalede mange, at man brugte tjenesten Hola til at omgå landebegrænsningen, da den var gratis og let. Man skulle blot installere en plugin til sin browser og klikke på en knap, når man ønskede at foregive at komme fra for eksempel USA.

Med tiden har det dog vist sig, at Hola indeholdt flere “funktioner”, som der ikke blev nævnt noget om. Det viser sig blandt andet, måden, hvorpå landeskiftet fungerede var, at man låner forbindelsen fra en anden i det pågældende land, der også har den gratis version af Hola installeret. Problemet med dette er, at hvis nogen via din forbindelse gør noget ulovligt, bliver det din dør, politiet vil banke på!

Det viser sig også, at ejerne af Hola har et andet selskab kaldet Luminati(!). Deres mission er at sælge din båndbredde til andre uden at informere dig om det. For nylig købte en person således en masse båndbredde og brugte den til at udføre et DDOS-angreb på webstedet 8chan.

“Det var ikke med vilje!”
Hvis du på nettet får noget, der er gratis, er der god grund til at være skeptisk. For så er det ofte dig selv, der er det produkt, som virksomheden lever af. Siden vi skrev nyheden, er vi dog blevet gjort opmærksomme på et blogindlæg fra Hola, hvor de erkender fejlen, men afviser, at det er sket med overlæg. De arbejder angiveligt nu på at lukke hullet for at forhindre, at noget lignende sker en anden gang. Læs blogindlægget her.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

1
Leave a Reply

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of

Læs også<

Samsung SmartThings: Smarte dimser til dit hus

Smarte småting

Samsung er klar med en række smart-ting, der skal gøre livet enklere.