Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

720 graders-kamera får det hele med

Et af de sjoveste gadgets, som vi så på CES 2015, var et videokamera, der ikke bare filmer lige fremad, men overalt omkring sig!

Skrevet af / 20/01/2015 - 11:00
720 graders-kamera får det hele med

Messegulvet på CES var lydt med startup-firmaer, som håbede på, at deres produkter ville opnå en plads i rampelyset – og måske tiltrække en investor eller to. Mange af produkterne var prototyper, som aldrig kommer til at se dagens lys som færdige produkter, imens andre repræsenterede ægte nytænkning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IC Realtech er et samarbejde mellem overvågningsspecialisten IC Realtime og softwarefirmaet 360Lab, som har specialiseret sig i avanceret videoteknik. Sammen har de lavet videokameraet ALLIE, som filmer i 360 grader både horisontalt og vertikalt.

IC_Real_Tech_ALLIE__PRO

Allie-kameraet består af to kameralinser med ekstrem horisontal og vertikal vidvinkel (“fiskeøje”), som peger i hver sin retning. Billederne fra disse to kamerar splejses sammen elektronisk, så de udgør en 720-graders video, som kan optages, streames direkte til mobile enheder, og styres fra en egen app.

Resultatet er opsigtsvækkende: Når man ser videoen på en tablet, ligner det umiddelbart en normal HD-videooptagelse, men man kan flytte “kameraet” EFTER at optagelsen er lavet. Det føles som at være vidne til en direkte transmission, hvor man selv kan styre kameraet.

Producenten selv forestiller sig mange anvendelsesområder for Allie-kameraet. Vi fik præsenteret forskellige versioner, tiltænkt overvågning og babyalarm. Men vi så også en actionkamera-udgave, beregnet til montering på bil eller cykel. IC Realtech samarbejder for tiden med Ferrari som vil bruge teknikken på sine formelbiler. En egen drone med indbygget 720-kamera blev også vist frem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videooptagelserne fra kameraet er interaktive. Ved at bevæge en finger over skærmen eller ved hjælp af de indbyggede sensorer i tablet eller smartphone kan man panorere kameraet rundt i rummet, som i en slags virtual reality. Billedkvaliteten – og overføringskvaliteten – har lidt forbedringspotentionale at dømme efter, hvad vi fik at se på messen, men det så stadig lovende ud. Allie-kameraet anbringer os lige midt i handlingen, og vi ser mange spændende muligheder for en sådan kamerateknik i den nære fremtid, ikke mindst i kombination med Virtual Reality briller som Oculus Rift eller Samsung VR.

Se i videoen herunder, hvad Allie kan bruges til:

icrealtech.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Scroll to Top