Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

3D-hologrammer er snart virkelighed

Flydende 3D-hologrammer er tæt på at blive virkelighed.

Skrevet af / 28/07/2014 - 14:30
3D-hologrammer er snart virkelighed

Ægte tredimensionale hologrammer, som vi kender dem fra blandt andet Star Wars-filmene og Prometheus, ligger højt oppe på listen over teknologier, som vi ønsker os, mens vi venter på overlyshastighed og hoverboards. Vi har godt nok set næsten-hologrammer, men de har været i to dimensioner og projiceret mod et gennemsigtigt projektionslærred af glas.

Kunstnerne Chris Helson og Sarah Jackets bringer det hele et skridt længere med udstillingen “Help Me Obi“. Her projiceres objekter på op til 30 cm frit i luften. De er synlige uanset hvor i rummet, man befinder sig, og omfatter blandt andet en nyfødt baby og NASAs Voyager 1-rumsonde.

Det understreges, at der ikke er tale om ægte hologrammer, men i stedet “360 graders videoobjekter”. Det betyder sandsynligvis, at filmene ser ens ud, uanset fra hvilken vinkel de ses. I modsætning til ægte hologrammer, hvor man kan bevæge sig rundt om dem og se andre detajler fra andre sider.

Helson og Jackets giver ikke nogen uddybende teknisk forklaring, da en patentsansøgning er under behandling.

Hvis du er i Edinburgh i Skotland mellem 31. juli og 30. august, kan du bedømme fænomenet ved selvsyn på udstillingen ved navn Alt-W.

Se videdemonstration her:

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top