Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Huawei byder over på skærmstørrelsen

Huawei Ascend Mate er nyeste smartphone fra den kinesiske producent. Og det er med en HD-skærm på intet mindre end 6,1”.

Skrevet af / 08/01/2013 - 15:56
Huawei byder over på skærmstørrelsen

Tidligere på dagen lancerede Sony en ren monstermobil, nemlig Xperia Z med en skærm på hele 5”, men der skulle ikke gå lang tid, før en anden producent kom med en endnu vildere smartphone. Og overraskede er vi ikke over, at det er kinesiske Huawei, som nu er klar med en megamonstermobil, Ascend Mate, med en kæmpeskærm på hele 6,1”. Kineserne i er lige så vilde i varmen med at vinde markedsandele på det lukrative marked for smartphones, som drengene i 8. klasse er med hende den lækre med det lange, lyse hår fra parallelklassen!

Den 6,1” store skærm placerer Huawei Ascend Mate soleklart i den såkaldte ”phablet”-kategori af telefoner, som nærmest er en blanding af en smartphone og en tablet-computer, og med en vægt på hele 198 gram og målene 163,5 x 85,74 x 9,9 mm er den da heller ikke langt fra at være lige så stor som for eksempel Google Nexus 7 eller iPad mini.

Og hvor Sony Xperia Z byder på Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels på den 5” store skærm, så må man nøjes med 1280 x 720 pixels på den 6,1” store skærm på Huawei Ascend Mate. Med andre ord får Sony plads til mere end dobbelte antal pixels på et mindre skærmareal, så selvom Huawei i deres pressemeddelelse skriver, at Ascend Mate er beviset for, at ”større ER bedre”, så føler vi os ikke helt overbeviste.

Huawei Ascend Mate forventes lanceret på det europæiske marked i årets tredje kvartal. Prisen kender vi ikke, men mon ikke produktet bliver aggressivt prissat? Det plejer at være Huaweis prisstrategi.

Her er et overblik over alle telefonens specifikationer:

OS: Android 4.1 Jelly Bean
Kamera: 8 MP med HDR, 1 MP 720p frontkamera
Video: 1080p optagelse og afspilning
Skærm: 6,1” HD IPS+ 1280 x 720 LCD touch-skærm med Corning Gorilla glas
Vægt: 198 gram
Mål: 163,5 x 85,74 x 9,9 mm
Processor: 1,5 GHz quad-core Hi-Silicon K3V2 + Intel XMM6260
Batteri: 4.050 mAh
Forbindelser: DLNA, Huawei AirSharing, Wi-Fi a/b/g/n med Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top