Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gadget-guide til sommerferien

28 gadgets der redder din sommerferie!

Skrevet af / 23/06/2014 - 12:11
Gadget-guide til sommerferien

bose-soundlink-mini_

Bose SoundLink Mini – rejsehøjttaler

Bærbar minihøjttaler

Du tager den bare af ladepladen derhjemme, så har du op til syv timers batteritid at gøre godt med. Den lille SoundLink er ikke verdens mest kraftige højttaler, men den spiller klart og fyldigt. Byggekvaliteten er upåklagelig med massiv aluminium rundt om hele højttaleren, og den er perfekt at have med på terrassen, i parken eller på stranden. Der er også et etui, som beskytter højttaleren mod stød og ridser.

1.599 kroner

Klipsch-status

Klipsch Status – hovedtelefoner

Luk støjen ude

Sommeren handler om at slappe af, høre god musik og lade sine batterier op. Til det har du brug for nogle ordentlige hovedtelefoner. Klipschs lukkede hovedtelefoner kan tåle at komme med på ferie. De er lavet af slidstærke materialer og har lukkede ørekopper, så larmen holdes ude. Dermed kan du nyde musik uden baggrundsstøj. Status kan bruges med alle mobiltelefoner og tablets, og spiller meget overbevisende med fyldig og dynamisk lyd. Ørekopperne dækker godt omkring ørerne, og du kan vælge imellem hvid eller sort.

2.000 kroner

 

Olympus-Stylus-XE-2-front1-960x505

Olympus Stylus 1 – kompaktkamera

Kameraet der passer til alle

Dette lille Olympus-kamera har 10x lysstærk zoom, knaldgod billedkvalitet og brugervenlighed i top. Hvad mere kan man ønske sig af et kompakt feriekamera?
Det ligner et systemkamera, men er meget mindre og har indbygget 28-300 mm zoom med en rigtig god lysstyrke på f/2.8. Kameraet kan bruges til alt og er så brugervenligt, at det passer til alle. Med vipbar touch-skærm, elektronisk søger og integreret Wi-Fi mangler dette cool kamera egentlig ikke noget. Et smart valg for dem, der rejser meget og synes, at andre kompaktkameraer har for mange begrænsninger.

4.990 kroner

Nikon-D3300-DSLR

Nikon D3300 – systemkamera

Spejlrefleks for begyndere

Nikon D3300 er det kamera, du skal tage med på ferie, hvis du vil have spejlrefleks, men mangler erfaring. Her bliver du guidet til bedre billeder, og kameraet forklarer funktionerne for dig, så du ikke skal bruge så meget tid på at lære dem at kende. Så kan du koncentrere dig om at tage bedre billeder. Det er heller ikke særlig stort og tungt – eller særlig dyrt – og fungerer også godt som videokamera. D3300 har god skudtakt, hurtig og stille autofokus, rigtig god billedkvalitet og fortræffelig brugervenlighed. Et sikkert valg!

5.000 kroner

 

13-Macbook-Folio-Sleeve-Tan-Studio-001

Mujjo MacBook Folio Sleeve – laptop-etui

Luksusindpakning

Tag din MacBook med dig i dette lækre læder-etui, der kvalitetsmæssigt overgår det meste, vi har set.
Hollandske Mujjo laver virkelig fine lædervarer. Vi er faldet for Folio Sleeve, som er en filtklædt lædermappe med plads til en 13 tommers Mac. Indeni er der plads til småting som ledninger og visitkort, og den grå filt beskytter computeren mod ridser. Mujjo laver også mapper til tablets og covers til iPhone, alt sammen i samme gedigne kvalitet som Folio Sleeve.

66 euro

SoundCast_Melody(1)

Soundcast Melody – rejsehøjttaler

Trådløst kraftværk til rejsen

Soundcast Melody er kompakt nok til at kaldes bærbar, men vejer 4 velvoksne kg. Meget af vægten skyldes batteriet, der har kapacitet til at spille op til 20 timer uafbrudt. En kraftig forstærker driver fire fuldfrekvens højttaler-elementer, der vender hver sin vej. Så kan alle på campingpladsen høre musikken! Lyden overføres trådløst via Bluetooth, og højttaleren understøtter både aptX og AAC for bedre trådløs lyd. Melody kan spille højt, og det lyder godt! Desuden tåler den temperatursvingninger og moderat regn.

3.825 kroner

 

GoPro_Hero3plus_Black(2)

GoPro Hero3+ Black Edition

Verdens mest populære action-videokamera giver flot billedkvalitet i et ultra kompakt format kombineret med en række udstyrsmuligheder.

Uanset hvilken slags oplevelser der venter dig i sommerens løb, kan du fange dem med dette super kompakte action-videokamera fra GoPro. Optag med super billedkvalitet, og se direkte video-feed på mobilen. Intet kamera på markedet har mere ekstraudstyr. Fæster til alle slags overflader samt til stropper, cykelstyr og instrumentbræt kan købes. Der findes endda en udstyrspakke til musikere, så kameraet kan fastgøres direkte på instrumenterne. Udvid kapaciteten med et ekstra batteri, eller køb en LCD-søger med touch-skærm. Meget andet sjovt er også tilgængeligt.

3.399 kroner

 

Iphone_tripit

TripIt – rejseplanlægnings-app

Din digitale rejseplanlægger

Hvis du kun vil downloade én app til sommerferien, så skal det være TripIt.
Hvad enten du flyver ofte eller bare skal på én tur denne sommer, så samler TripIt automatisk dine rejseplaner ved at tjekke din e-mail indbakke for flyinformation. Hvis den ikke finder noget, kan du indføre turen manuelt samt navnene på personer i din gruppe, så ingen bliver ladt tilbage. Desuden holder TripIt øje med dine rejsepoint, hvis du sparer sammen til en gratis flyvetur. Du kan også dele dine ture med alle, der har brug for at kende dine rejseplaner. Et must på rejsen!

Gratis til iOS, Android, Windows og BlackBerry

 

Beyer_A200p

Beyerdynamic A 200 p – hovedtelefon-forstærker

Bedre lyd i hovedtelefonerne

Få sommermusikken tættere på øret med denne digitale hovedtelefon-forstærker fra Beyerdynamic.
Dyre hovedtelefoner kan lyde fantastisk, men de kræver meget strøm for at bevare kontrollen. Her kommer den kompakte lommeforstærker A 200 p ind, som også tapper signalet digitalt fra mobilen for den renest mulige overførsel. Forstærkeren anvender en Wolfson DAC med 24 bit/96 kHz opløsning og afkoder signalet digitalt fra både Apple og Android smartphones samt tablets via USB. Så kan du slippe for dårlig lyd i sommerlandet!

2.395 kroner

 

Finlux 32C32224F

Finlux 32C32224F – 12 volt tv – FINDES IKKE I DANMARK

“Storskærm” i ødemarken

Bare fordi din strømforsyning er begrænset til 12 volt, behøver du ikke at nøjes med et lille tv i fjeldhytten eller campingvognen. Finlux er på banen med en fuldvoksen 32 tommers model! Fjernsynet har kombineret MPEG4- og MPEG2-modtager, som er godkendt af RiksTV og Boxer i Sverige, og dermed kan tage både norske og svenske kanaler. Der er også indbygget dvd-afspiller og en USB-indgang til video-optagelser (PVR). Strømforbruget ligger omkring 19 watt, hvilket skulle give op til 100 timer med et standard 110 Ah forbrugsbatteri. Tv’et leveres med 12 volt kabel, men kan også bruges med 230 volt.

 

Sony_kdl-50w805b

Sony 50W805 – LED LCD-tv

Tv til regnfulde dage

Når sommervejret svigter, og regnen øser ned, så er et godt fjernsyn guld værd. Sonys nye mellemklasseserie W805 giver rigtig god billedkvalitet for pengene og kommer i forskellige størrelser fra 42 og op til 60 tommer (60W855). Det slanke design gør, at hver kvadratcentimeter går til billedet og ikke til en unødigt bred ramme rundt om skærmen. Billedkvaliteten er rigtig god, og tv’et kan styres med både tablet og mobil ud over den almindelige fjernbetjening.

8.000 kroner

VogelsTMS302_1

Vogel’s TMS 302 RingO – bilholder til iPad

Livredderen

En bærbar dvd-afspiller på bagsædet har i mange år været en “livredder” for mange børnefamilier på biltur, men i dag virker dvd lidt gammeldags. Hvis man vil lade børnene spille spil eller se film på en tablet på bagsædet, men stadig have styr på trafiksikkerheden, er RingO fra Vogel’s en mulighed. iPad’en kan let klipses af og på fæstet, som fastgøres til nakkestøtten uden værktøj og kan vippes til den ønskede position.

799 kroner

logbdigital

Digital udgave af Lyd & Billede

Sommerferien er som skabt til at hygge sig med godt læsestof, hvad enten du sidder under en parasol eller er på vej til eksotiske rejsemål. Med den digitale udgave af Lyd & Billede kan du læse dit yndlingsmagasin på mobil og tablet uden at være på nettet. Den nye, interaktive digitalversion findes til både Apple- og Android-enheder, og byder på alt det kendte og elskede materiale fra papirudgaven. Plus ekstra artikler, flere billeder og – ikke mindst – video. Du får også adgang til de nyeste tests, før bladet kommer i butikkerne. Bliv abonnent nu eller prøv en enkelt udgave!

Fra 49 kroner

Jawbone-Up24

Jawbone UP 24 – smart armbånd

Overvåg dig selv!

Skåret ind til benet er dette smart-armbånd primært en skridttæller, der også måler kalorieforbrænding, og hvor lang tid man har været aktiv i løbet af dagen. Derudover kan det tage tid på træningen samt holde styr på brugerens søvn. Især sidstnævnte gør Jawbone bedre end noget andet smart armbånd på markedet. Man får et detaljeret overblik over den daglige søvn, og man skal blot trykke et par gange på armbåndets eneste knap for at aktivere søvntilstanden og så trykke igen, når man står op. Desuden kan Jawbone UP 24 indstilles til at holde styr på den optimale eftermiddagslur, ligesom man kan stille en såkaldt smart alarm, der fungerer som et vækkeur, men sørger for at vække brugeren, mens vedkommende befinder sig i rem-søvn. Det er ret genialt, for man har lettere ved at vågne, hvis man ikke bliver hentet op fra den helt dybe søvn.

1.175 kroner

 

huawei-ascend-y530-black-white

Huawei Ascend Y530 – smartphone

Perfekt til ungerne

En smartphone til 1.000 kroner er en gave til stressede forældre. Den er nemlig god til børnene, som kan have den med på stranden eller i sommerhuset, uden at det er en katastrofe, hvis den går i stykker. Desuden kommer Huawei Ascend Y530 med mulighed for at skifte brugerflade til en mere enkel startskærm, som forsimpler betjeningen af telefonen. De vigtigste funktioner (f.eks. Beskeder, Personer, Kamera og Browser) bliver vist som store faner, der er nemme at overskue. Til den pris kan man ikke forlange alverden, og Y530 er markant bedre end andre telefoner i samme prisleje.

999 kroner

lenovo_yoga_11s_3

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Vender vrangen ud

Er man på udkig efter en kombination af tablet og ultrabook, så er Lenovo IdeaPad Yoga 11S tæt på at være det optimale valg. Den kan vrides og drejes til hele fire forskellige positioner, og samtidig er den let nok til at blive slæbt med rundt. Konceptet er ikke helt perfekt – f.eks. vender tastaturet nedad, når Yoga bruges som tablet – men det er stadig noget nær det bedste hybridkoncept, vi har set. Yoga er god til film og lyd. Ikke mindst på grund af den medfølgende Dolby Home Theater software, hvor man også finder forudindstillede lydprofiler til musik, film og spil. Hvad kunne være bedre at tage med på bilferien?

5.395 kroner

Logitech_JOYSTICK_CTG

Logitech Joystick for iPad

Ej blot til arbejde

De fleste af os bruger ret meget tid på at spille spil på vores iPad, og hvis man synes, at styringen af det såkaldte virtuelle joystick, som bruges i mange spil, er lidt for besværlig – eller giver for mange fedtfingre på skærmen – så kan man investere lidt penge i Logitechs Joystick for iPad, der monterer en fysisk knap over det virtuelle joystick. Det foregår ved hjælp af en plasticspiral og to sugekopper. Vi har prøvet det, og kontrollen bliver faktisk en del mere nøjagtig med det fysiske joystick, fordi man bedre kan mærke sine egne bevægelser, når man rører ved et fysisk objekt, der yder modstand. At der efterhånden er flere og flere spil, som styres ved hjælp af gyroskop og accelerometer, så Logitechs Joystick ikke finder anvendelse, er en anden sag.

129 kroner

Sony_PCM-D100_TOP

Sony PCM-D100 – HD-optager

Tag festivalen med hjem

Sommertid er også festivaltid. Hvis du vil genopleve de bedste koncerter hjemme i stuen, bør en lommeoptager have højeste prioritet, når du pakker. Der findes mængder af kompakte optagere i alle mulige prisklasser. I den øverste ende af kvalitets- og prisskalaen finder vi Sonys nye PCM-D100, som optager i ægte HD-kvalitet. Den kan optage musik i en række lydformater med 192, 176,4, 96, 88,2, 48 eller 44,1 kHz sample-frekvens, men også i højtopløst DSD-format, FLAC, WMA eller AAC, eller komprimerede filer i MP3-format. Optageren har – som de fleste andre – to indbyggede mikrofoner. Der er 32 gigabyte lagerplads, som kan udvides med et SDXC hukommelseskort.

5.600 kroner

 

Jabra_Solemate_Max_1

Jabra Solemate Max – Bluetooth-højttaler

Bliv strandens balløve

Bliv populær (eller upopulær) på stranden og campingpladsen med Solemate-seriens storebror, som er på hjemmebane i det fri. Den tre kilo tunge stereohøjttaler med Bluetooth er robust nok til at blive grebet i gummihåndtaget i farten og smidt ind i bagagerummet. Den tåler også snildt at blive våd og derefter begravet i sand. Jabra Solemate Max kan spille musik i 14 timer i træk og oplade din mobil undervejs. Og den spiller højt nok til, at man kan danse.

2.999 kroner

Logitech-UE-Mini-Boom

Logitech UE Mini Boom – Bluetooth-højttaler

Musik i lommestørrelse

Hvis du rejser til fods med rygsæk, er der ikke plads til hverken ghettoblaster eller stereoanlæg. Men musikken kan stadig komme med i bagagen. UE Mini Boom fra Logitech-ejede Ultimate Ears fylder mindre end et par sokker og har alligevel bevaret meget af den naturtro lyd fra forgængeren UE Boom. Især stemmer gengives naturligt og åbent. Har du to af slagsen, kan du spille i stereo. Betjeningen er holdt på et minimum: To knapper til lydstyrke og en tredje til Bluetooth-søgning samt en tænd/sluk-skydeknap på bagsiden.

890 kroner

 

Olympus-Stylus-TOUGH-TG-3

Olympus Stylus TG-3 – kompaktkamera

Til søstærke fotografer

Hvis ferieturen går ud på de vilde vover, skal kameraet kunne tåle mosten. Det kan Olympus TG3, som er producentens mest hårdføre model. Kameraet tåler sandsynligvis mere end sin ejer. Du kan f.eks. tage det med på 15 meters vanddybde. Om den indbyggede Wi-Fi fungerer dernede, vides ikke. Men det gør den lysstærke 24-100 mm zoom under alle omstændigheder. Billedsensoren er en ny 16 megapixel BSI CMOS. Blandt de øvrige funktioner kan vi fremhæve mikroskopindstillingen, som giver 40 gange forstørrelse med en nærgrænse på 1 cm.

2.699 kroner

 

jbl authentics 8

JBL Authentic L8

Bluetooth med turbo

Der er Bluetooth-højttalere, og så er der anlæg, som kan tage Bluetooth. JBL er netop kommet med et kompakt alt-i-et anlæg, hvor deres klassiske akustiske højttalerdesign kombineres med trådløs streaming. Okay, JBL Authentic 8 – som er lillebror til Authentic 16, der testes i dette nummer – skal have strøm via ledning, men giver til gengæld 120 watt effekt. Så hvis du skal holde fest i sommerhuset, er det noget, der kan fyre godt op under musikken. Du kan tilkoble en analog musikkilde, en digital og to USB med kabel, og derudover kan den tage både AirPlay, DLNA og Bluetooth (inklusive NFC). Lidt dyrere, end vi er vant til med Bluetooth-højttalere, men også noget mere heftig.

4.499 kroner

 

 

Sandberg

Wallet Phone Cover

Tegnebog og telefon-cover til de letpåklædte

I dag, hvor man bare SKAL have sin mobiltelefon med overalt, er det irriterende, at både mobil og tegnebog fylder i lommerne – som man ikke har for mange af om sommeren. Det problem har Sandberg løst ved at kombinere tegnebog og smartphone-cover, og der er forskellige versioner til de mest populære telefoner. Der er også både neutrale varianter og mere bling-agtige og pigede.

Ca. 250-300 kroner

 

cut-the-cable-for-35-with-googles-chromecast

Smart-tv bliver klogere

Det kommer også til at regne denne sommer – det tør vi godt spå. Nogle aftener må man bare være indendørs, og så kan Chromecast hjælpe med underholdningen. Chromecast er en slags konkurrent til Apple TV, men meget overkommelig prismæssigt, og den lader til kun at være i starten af sin udvikling. Med Chromecast kan du streame det, du ser i din Chrome-browser, til dit tv, men også direkte fra YouTube, Netflix osv. Okay, der skal være trådløst internet dér, hvor den bruges, men det er der efterhånden også i mange sommerhuse. Chromecast er lille, let og meget nem at have med sig.

270 kroner

 

15a3ad_Sony_Xperia_Z1_Compact_White_Tabletop

Sony Tablet Z1 Compact – smartphone

Vandtæt mobil

Om sommeren er en stor mobiltelefon ikke optimal, da man ikke altid har en taske eller jakke med. Nej, her er en lommevenlig mobil sagen. Men man vil jo heller ikke have, at den går i stykker, bare fordi den havner i sandet på stranden eller det begynder at regne. Derfor er Xperia Z1 Compact den perfekte sommermobil. Den kan holde til mere end de fleste og er lille af format, men har samme fremragende ydelse som en topmodel.

4.000 kroner

Innergie-Pocket-Cell-Duo_22

Innergie PocketCell Duo – nødoplader

Fleksibel opladning

Ferie betyder lange dage ude i naturen eller på farten – situationer, hvor telefonens kort og rejseguider er guld værd. Men der er også langt til den nærmeste stikkontakt. Så hvad gør man, når batteri-indikatoren begynder at blinke rødt? Oplader telefonen med en nødoplader, selvfølgelig. Innergie er så kraftig, at den kan lade telefonen op flere gange og til og med en tablet. Samtidig! Desuden medfølger et smart ladekabel med flere forskellige typer kontakter.

1.000 kroner

 

Mophie Space Pack-ip5s-blk_blk-wht_blk-ip_front-back-3qtr_group_2000px_2

Mophie Space Pack – batteri/cover til iPhone

Både strøm og opbevaring

Hvis man kun har en iPhone med på ferie-eventyret, er det måske unødvendigt at bære rundt på en ekstra oplader. Så kan et beskyttende cover med indbygget batteri være et smartere valg. Enten Mophies Juice Pack eller måske den nye Space Pack. Så får man ud over dobbelt batterilevetid også 16 eller 32 gigabyte ekstra lagerplads til kort, film og musik. Selvfølgelig kan man stadig komme til knapperne og høre musik fra højttalerne eller via hovedtelefoner.

1.300 kroner

iGrill mini-Device-Grill-Steak-Done

iDevices iGrill Mini

Nørdet grilltermometer

Vi har tidligere skrevet om Bluetooth-termometeret iGrill, som lader dig holde styr på madens indre temperatur via iPhone eller iPad. Nu er der kommet en opdateret, billigere version i et mere lommevenligt format og med en smart LED-indikator. Temperaturmåleren sættes i bøffen, så har du fuld kontrol over madlavningen med app’en. Der er også kommet en iGrill2 med rigtig skærm og indgange til fire temperaturmålere.

400 kroner

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top